KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia dodatkowe

Poza zajęciami realizowanymi w ramach Podstawy Programowej w naszym przedszkolu dzieci uczestniczą również w bezpłatnych zajęciach:

Religia

09.04.2020
Religia

Religia

09.04.2020

W przedszkolu odbywają się dwa razy w tygodniu dla dzieci 5 i 6 letnich bezpłatne zajęcia religii, które prowadzone są przez nauczyciela dyplomowanego mgr Katarzyna Rakowska....

Projekt z języka angielskiego

Prowadząca: mgr Olga ChomiczewskaProjekt edukacyjny pt. „We Love English” opiera się głównie na założeniach zintegrowanego kształcenia przedmiotowo-językowego CLIL(Content and Language Integrated Learning). CLIL to nowoczesna metoda nauczania dzieci języka obcego polegająca na integrowaniu treści za...

Projekt Muzyczno-Instrumentalny

Projekt muzyczno - instrumentalny "Rok z rytmiką"Prowadząca: mgr Agnieszka Kaźmierczak„Czym jest muzyka?Może po prostu niebem, z nutami zamiast gwiazd?”L.J.KernProjekt zajęć z muzyczno - instrumentalnych jest realizowany w ramach zajęć dodatkowych.  Zajęcia odbywają się raz w ...

Zajęcia informatyczne z kodowaniem

Prowadząca: mgr Eliza PiątkowskaW naszym przedszkolu realizowany jest program edukacji komputerowej z elementami kodowania „Zaczarowany kuferek Pikselki”. Jest on odpowiedzią na wzrastające ryzyko uzależnienia dzieci od technologii komunikacyjnej. W ramach zajęć dzieci będą rozwijały i dosko...

Pomoc psychologiczno - pedagogiczna:

Opiekę psychologiczną nad przedszkolem sprawuje Poradnia Psychologiczno - Pedagogiczna nr 5 w Łodzi przy ulicy Kopernika 40 tel. 42 637 16 08.Dyżur w przedszkolu pełni pedagog p. Maciej Kuliberda. Terminy w których pan pedagog jest do Państwa dyspozycji na terenie naszej placówk: O...

Terapia logopedyczna  - ta forma zajęć wspomagających przeznaczona dla dzieci 6-letnich, które organizowane są na terenie przedszkola, po przeprowadzonych na początku roku szkolnego badaniach przesiewowych. Celem terapii logopedycznej jest kształtowanie poprawnej wymowy pod względem artykulacyjnym, gramatyc...

Zajęcia korekcyjno - kompensacyjne - to jeden z rodzajów zajęć specjalistycznych, które  przeznaczone są dla dzieci 5-6 letnich, u których po obserwacji wstępnej stwierdzono szczególną potrzebę indywidualnego stymulowania ich dalszego rozwoju i zachowań.Zajęcia organizowane s...

Koła zainteresowań:

Koło prawno-dziennikarskie

Prowadząca: Agata Popławska„Chciałabym, aby w każdej szkole w Polsce powstał kącik prawny- miejsce, gdzie można będzie umieszczać informacje, przepisy, regulacje, a także spostrzeżenia i problemy, które dotyczą dnia codziennego szkoły.” Sędzia Anna Maria Wesołowska Koło powstało ...

Koło tańców ludowych

prowadząca: mgr Agnieszka KaźmierczakKoło powstało z myślą o dzieciach 5 i 6 – letnich, wykazujących szczególe zainteresowania tańcem, wysoki poziom sprawności ruchowej oraz posiadających poczucie rytmu. W ramach spotkań, dzieci będą miały okazję poznać tajniki tańca ludowego przy dźwi...

Koło gier logicznych

Koło gier logicznych Prowadząca: Paulina LitorowiczZajęcia koła gier logicznych przeznaczone są dla dzieci 4 -6 letnich przejawiających zdolności matematyczno-intelektualne. Podczas spotkań przedszkolaki rozwijają myślenie strategiczne oraz umiejętność przewidywania. Uczą się „zdrowej” rywalizacji, przest...

Koło teatralne

prowadząca: mgr Iwona LudwickaKoło teatralne działa w naszym przedszkolu od 2003 roku, odnosząc wiele znaczących sukcesów. Organizowane zajęcia, stwarzają możliwość rozwijania umiejętności twórczych, a także stanowią atrakcyjną formę aktywności dla dzieci szczególnie uzdolnionych.Podcza...

Udział we wszystkich typach zajęć dodatkowych, wspomagających oraz kołach zainteresowań jest DOBROWOLNY I BEZPŁATNY.