KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zielona

Kontakt z nauczycielem grupy możliwy drogą elektroniczną lub pod numerem telefonu: 507 030 135

Wychowawcy grupy:

Agata Popławska

a.poplawska@pm173.elodz.edu.pl

Iwona Ludwicka

Konsultacje z nauczycielką w grupie zielonej odbywają się w każdy pierwszy czwartek miesiąca w godz. 16.00 – 17.00 za pomocą aplikacji TEAMS lub telefonicznie.

Dzieci z grupy zielonej stoją na granatowym tle. W rączkach trzymają akcesoria do zdjęć Uśmiechają się. Fotografia ozdobiona jest kolorowymi gwiazdkami i balonami.

Budujemy zamki

24.02.2021
Budujemy zamki

Budujemy zamki

24.02.2021

Dzieci z grupy zielonej wcielały się w rolę architektów i projektowały zamki. Zaczęliśmy od poznania budowy zamku - na podstawie teatrzyka stolikowego. Następnie wypełnialiśmy kontury zamku odpowiednimi figurami  z darów zabawy. Budowaliśmy zamkowe wieże i porównywaliśmy ich wysokość. Kolorowa...

Tłusty czwartek

W Tłusty Czwartek muszą być pączki. Dzieciaki z grupy zielonej przygotowały swoje smakołyki. Wyszły takie piękne, że niektórzy myśleli, że są prawdziwe. Ale to nie wszystko, bo na podwieczorek była niespodzianka od Pani Ewy i Pani Anety - pyszne, świeżutkie pączusie. Nasze Panie Kucharki są prawdziwymi  mis...

Przygotowania do Dnia Babci i Dziadka

Dzień Babci i Dziadka to prawdziwa okazja do świętowania. Oprócz wierszy i piosenek, które przygotowaliśmy w prezencie, rozmawialiśmy o tym za co kochamy Babcię i Dziadka oraz i tym jak pomagać osobom starszym. Wykonaliśmy też piękne prace plastyczne....

Zima to czas zabaw na śniegu

Podczas zabaw badawczych opisywaliśmy właściwości śniegu i lodu. Układaliśmy  śnieżynki z darów zabawy.  Uczyliśmy się preferować papier za pomocą wykałaczki. Wykonaliśmy piękną pracę plastyczną - bałwanki z płatków kosmetycznych. Na koniec ulepiliśmy prawdziwego bałwana, a zabawom na śniegu nie...

Świąteczny klimat...

Świąteczny klimat w grupie zielonej. Przygotowując się do Świąt Bożego Narodzenia wykonaliśmy rożnymi technikami prace plastyczne i dekoracje....