KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Programy

Praca dydaktyczno-wychowawcza prowadzona jest w oparciu o:

Program wychowania przedszkolnego "Dar Zabawy", autorstwa Barbary Bilewicz- Kuźnia, Sylwia Kustosz, Katarzyny Małek.

 

Program jest zgodne z Rozporządzeniem MEN z dnia 14 lutego 2017r. w sprawie podstawy programowej wychowania przedszkolnego (...)

(Dz. U. z dnia 24.02.2017r. poz. 356)

Podstawa programowa wychowania przedszkolnego


Przedszkole nasze uczestniczy w  projektach i programach:

„Chronimy Dzieci” udział w programie rządowym, którego celem jest jak najlepsze chronienie dzieci przed przemocą

https://chronimydzieci.pl

„Wszystkie Kolory Świata” - światowy projekt UNICEF, którego celem jest propagowanie wrażliwości społecznej i idei niesienia pomocy najbardziej potrzebującym.

https://www.unicef.pl/nmaction/akcja_szkolna/wszystkiekolor

"Cała Polska czyta dzieciom"  - kampania społeczna, mająca na celu propagowanie codziennego czytania dzieciom jako skuteczną, tanią i przyjazną metodę wspomagania ich wszechstronnego rozwoju – psychicznego, umysłowego, społecznego i moralnego – oraz budowania zasobów wewnętrznych dziecka: kompetencji emocjonalnych i intelektualnych.

http://www.calapolskaczytadzieciom.pl/piosenkacpcd

„Kubusiowi przyjaciele natury” - ogólnopolski program edukacyjny dla przedszkoli. Celem programu skierowanego do przedszkolaków w całej Polsce jest zachęcanie dzieci do dbania o środowisko naturalne.

http://przyjacielenatury.pl/

„Zbieraj z klasą” projekt edukacyjno- ekologiczny REMONDIS Electrorecycling, który ma na celu zadbanie o środowisko poprzez kształtowanie właściwych postaw u dzieci - ochrony naturalnego środowiska.

http://www.zbierajzklasa.pl/

"Pomóżmy innym dzieciom"- akcja zbierania upominków dla dzieci z Domu Małego dziecka przy ulicy Lnianej.

http://www.domdlamalucha.info/index.php?go=12&fbclid=IwAR06tqAj_xWEoJJ-b51VeNI3qu1OLKKgvbBdfPkwjwMKymvU5wl85MrQqKg

"Pomóżmy zwierzakom ze schorniska przetrwać zimę"- akcja zbierania darów dla zwierząt ze schroniska przy ulicy Marmurowej.

http://www.schronisko-lodz.pl/?p=jakpomoc

Akcja zbiernia zużytych baterii we współpracy z organizacją REBA.

https://www.reba.pl/index-n-0.html

"Zakręcone miesiące"- probram zbiórki plastikowych nakrętek wspólfinansowany przez WFOŚiGW w Łodzi.

http://www.czystemiasto.uml.lodz.pl/zakrecone_miesiace.php

"Moje zdrowie- moja siła, wielka moc" - ogólnopolski projekt z zakresu edukacji prozdrowotnej i profilaktyki uzależnień. Głównym celem projektu jest, wychowanie zdrowego, aktywnego, świadomego swoich możliwości i posiadającego umiejętność współistnienia z przyrodą przedszkolaka/ucznia.

https://www.facebook.com/groups/479346222828832/?ref=bookmarks

„Magiczna moc bajek” czyli Bajkowa podróż do krainy wartości i dziecięcej wyobraźni. Projekt jest odpowiedzią na realizację podstawowych kierunków polityki oświatowej Ministerstwa Edukacji Narodowej w roku szkolnym 2019/2020 oraz założeń podstawy programowej wychowania przedszkolnego.

"Wszystkie dzieci zbierają elektrośmieci" - ogólnopolska akcja ekologiczna prowadzona przez Green Office Ecologic Sp z o.o.

http://dzieci-zbieraja-elektrosmieci.pl/

"Kasztanobranie" - udział w tym projekcie przyniesie dodatkowe zasoby finansowe, które niewątpliwie pomogą choćby w pewnym zakresie zaspokoić duże potrzeby placówki.

https://kasztanow-zbior.pl/

"Sanford Harmony" – program wspierający rozwój kompetencji społeczno-emocjonalnych u dzieci, który pomaga nawiązywać relacje koleżeńskie, ułatwia współpracę, uczy komunikacji oraz rozwiązywania problemów. Program objęty jest patronatem honorowym Rzecznika Praw Dziecka Mikołaja Pawlaka.

http://sanfordharmony.pwn.pl