KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia informatyczne z kodowaniem

Prowadząca: mgr Eliza Piątkowska

W naszym przedszkolu realizowany jest program edukacji komputerowej z elementami kodowania „Zaczarowany kuferek Pikselki”. Jest on odpowiedzią na wzrastające ryzyko uzależnienia dzieci od technologii komunikacyjnej. W ramach zajęć dzieci będą rozwijały i doskonaliły umiejętności związane z prawidłowym i mądrym wykorzystaniem sprzętu komputerowego w życiu codziennym oraz odnajdywały zastosowanie rozwiązań informatycznych w różnych dziedzinach życia. Celem programu jest stwarzanie okazji do rozwijania twórczej postawy dzieci również poprzez pracę z komputerem, prezentację ich możliwości i poszukiwanie takich sytuacji, w których można wykorzystać komputer w praktyczny sposób. Wytwory działań podejmowanych przez dzieci będą prezentowane w zorganizowanej na terenie przedszkola galerii grafik komputerowych. Dzieci z grup młodszych nie będą pracować z komputerem, ale będą rozwijały logiczne myślenie poprzez działania związane z kodowaniem oraz zapoznanie z pojęciami niezbędnymi do pracy z komputerem w przyszłości. 

 

Grupa
Dzień i godzina
ŻółtaCzwartek 14.00 -14.30
CzerwonaPoniedziałek 14.00 - 14.30
ZielonaPoniedziałek 14.30 - 15.00
Fioletowa Poniedziałek 13.00 - 14.00
PomarańczowaCzwartek 13.00 - 14.00
Niebieska Czwartek 14.30 - 15.30