KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia - grupa niebieska

Wiosenne prace

19.03.2021
Wiosenne prace

Wiosenne prace

19.03.2021

W tym tygodniu również wytrwale pracowaliśmy. Wykonaliśmy prace "Wiosenne drzewa", wyklejaliśmy wiosenne kwiaty za pomocą kulek z bibuły, a także układaliśmy wiosenne kwiaty z Darów Froebla. Podczas zabaw matematycznych przeliczaliśmy motyle na wiosennej łące. Mieliśmy także czas na naukę gry w chińczyka,...

Przywołujemy wiosnę

W tym tygodniu chcieliśmy przywołać wiosnę dlatego też wykonaliśmy prace plastyczną z origami kołowego- kolorowe tulipany. Przygotowaliśmy instrumentalizacje do piosenki "Idzie Wiosna". Pracowaliśmy także w naszych książkach. Na zakończenie tygodnia mieliśmy okazję wykonać Gniotki. Radości było co niemiara....

W zimowym klimacie

To był bardzo pracowity tydzień w grupie Niebieskiej. Nasz tydzień rozpoczęliśmy od przygotowania przepysznych wafli z dżemem, za które serdecznie dziękujemy naszym Rodzicom. Następnie realizowaliśmy tematykę związaną z Arktyką m.in. perforowaliśmy kartę pracy przedstawiającą zwierzęta zamieszkujące Arktykę, ogl...

Segregujemy odpady

W pierwszym tygodniu lutego, nasze działania koncentrowały się wokół zagadnień dotyczących dbania o nasze środowisko. Nauczyliśmy się jak prawidłowo segregować śmieci. Samodzielnie ozdobiliśmy recyklingowe koszuli. Na zakończenie naszych działań wykonaliśmy plakat promujący ideę segregacji śmieci....

A śnieg pada i pada...

W ostatnim tygodniu stycznia dzieci z naszej grupy w ramach kącików zabawowo- zadaniowych: układała śnieżynki z Darów Froebla, perforowała obrazki płatków śniegu, a także układała zimowy obrazek z wykorzystaniem Darów Froebla. W piątek w ramach podsumowania tygodnia, dzieci wykonały piękny z...

Przygotowania do Święta Dziadków

Podczas naszych zajęć, tworzymy przepiękne prace w ramach przygotowań do Święta Dziadków. Nasze dzieci wykonały kartki dla Babci i Dziadka z Darów Froebla, a także innych dostępnych materiałów....

Choineczki

18.12.2020
Choineczki

Choineczki

18.12.2020

Nasze przedszkolaki, bardzo lubią wykonywać różnorodne prace plastyczne. Tym razem dzieci wykonały przepiękne choinki. Kontur obrazka został wypełniony za pomocą wydzieranki, a całą pracę wykończyły bombeczki z plasteliny. ...

Przeplatanki

15.12.2020
Przeplatanki

Przeplatanki

15.12.2020

W Świątecznym nastroju, nie zapominamy również o doskonaleniu naszej motoryki małej. Świąteczne przeplatanki bardzo przypadły nam do gustu. ...

W świecie dinozaurów

Na początku grudnia, nasza grupa przeniosła się w czasie. Mieliśmy okazję wtedy, poznać zwyczaje dinozaurów, oglądaliśmy także krótką projekcje filmu o powstaniu naszej planety. Zwieńczeniem zajęć było wykonanie przez dzieci szkieletów dinozaurów z Freblowskich Darów. ...

Zawody

29.11.2020
Zawody

Zawody

29.11.2020

W ramach realizacji tematu o zawodach dzieci z grupy niebieskiej przyporządkowały poszczególne przyrządy do określonych zawodów. W ramach pracy kącików dzieci z naszej grupy wcieliły się w projektantów biżuterii i nie tylko....