KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia - grupa niebieska

Rozwijamy kompetencje matematyczne

W lutym dzieci z grupy niebieskiej rozwijały kompetencje matematyczne biorąc udział w różnorodnych zabawach z kodowania i dekodowania....

Domy i domki

28.02.2020
Domy i domki

Domy i domki

28.02.2020

Podczas omawiania tematów związanych różnorodnymi domami dzieci meblowały dom marzeń, układały etapy powstawania domu, konstruowały budowle według wzoru oraz budowały dom marzeń z klocków. Na koniec wykonały makietę kolorowego osiedla....

Grudniowe zabawy matematyczne

Grudniowe zabawy matematyczne. Dzieci rozpoznawały prawą i lewa stronę. Programowały trasę do karmnika oraz rozkodowywały świąteczny łańcuch....

Pojazd marzeń dla naszych dziadków

Dzieci z grupy niebieskiej podczas aktywności na dywanie układały w parach wymarzone pojazdy dla swoich dziadków....

Inny znaczy lepszy

Dzieci z grupy niebieskiej podczas omawiania tematów związanych z niepełnosprawnościami rozmawiały o rzeczach które pomagają osobą niepełnosprawnym. Podczas spaceru odszukiwały podjazdy oraz miejsca parkingowe specjalnie wyznaczone. Układały z darów psa przewodnika. Próbo...

Przygotowujemy się do Świąt

W grudniu podczas przygotowań do świąt dzieci przygotowywały ozdoby choinkowe, nakrywały do świątecznego stołu, brały udział w zabawach ruchowych w worku Mikołaja, układały gwiazdy betlejemskie oraz mieszamy barwy podstawowe....

Kim będę? Poznajemy zawody.

Kim będę poznajemy zawody. Podczas pracy w grupach zabawowo-zadaniowych dzieci ,,wyszywały" z wykorzystaniem daru. Dopasowywały atrybuty do poznanych zawodów. Zamieniły się w bibliotekarzy-przeglądały stan książek, następnie układały je na miejsce. Ostatnia grupa ilustrowała wymarzony przez siebie...

Kodujemy i nie tylko

W listopadzie dzieci z grupy niebieskiej uczestniczyły w różnorodnych aktywnościach między innymi układały i rozwiązywały zadania z treścią, rozkodowywały zakodowane obrazki, głoskowały z wykorzystaniem pałeczek rytmicznych oraz doskonaliły umiejętność budowania wypowiedzi na podany tema...

Kopciuszek

30.10.2019
Kopciuszek

Kopciuszek

30.10.2019

W październiku dzieci z grupy niebieskiej realizowały zadania z projektu czytelniczego. Wysłuchały bajki o ,,Kopciuszku'' następnie wykonały pracę plastyczną związaną z tematem....

Zabawy matematyczne

W październiku dzieci z grupy niebieskiej uczestniczyły w różnorodnych zabawach rozwijających kompetencje matematyczne....