KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Koło małego ogrodnika

Prowadząca: Eliza Piątkowska

Koło skierowane do dzieci 5-6 letnich.

Ogromne znaczenie dla rozwoju dziecka ma aktywność na świeżym powietrzu. W naszym przedszkolu dzieci mają okazję do tego podczas realizacji zajęć edukacyjnych w ogrodzie przedszkolnym. Celem organizacji koła jest zainteresowanie dzieci światem roślinnym i angażowanie ich w prace w ogrodzie, w których na miarę swoich możliwości mogą uczestniczyć. Będą miały możliwość zaobserwowania zachodzących w nim zmian zgodnych z cyklem pór roku. W miarę możliwości atmosferycznych zajęcia koła będą odbywały się w ogrodzie przedszkolnym z wykorzystaniem dostępnego sprzętu ogrodniczego. Podczas najzimniejszych miesięcy dzieci w salach dydaktycznych będą poznawały rośliny, które możemy uprawiać w ogrodzie oraz planowały działania na okres wiosenno-jesienny.

Zajęcia będą realizowane dwa razy w miesiącu.